Vanadoo 1l Intermag – biostymulator roślin i korzeni

105,00  (brutto)

Vanadoo to nowoczesny biostymulator, przeznaczony do wspomagania wzrostu roślin oraz intensywnego rozwoju systemu korzeniowego. Dzięki unikalnej formule opartej na naturalnych składnikach i zaawansowanej technologii produkcji, Vanadoo skutecznie wspiera odporność roślin na stres abiotyczny (np. susza, przymrozki, przesadzanie) oraz poprawia efektywność pobierania składników odżywczych z gleby.

Postaw na zdrowy start Twoich roślin z Vanadoo Intermag – siła korzeni to siła plonu!

3 w magazynie

Zalety stosowania Vanadoo:
  • Stymuluje wzrost korzeni – silniejszy i bardziej rozbudowany system korzeniowy.
  • Wzmacnia rozwój wegetatywny roślin – szybsze i równomierne przyrosty.
  • Zwiększa odporność na stres – lepsze radzenie sobie z niekorzystnymi warunkami środowiskowymi.
  • Poprawia wchłanianie składników pokarmowych – wyższa efektywność nawożenia.
  • Bezpieczny i łatwy w stosowaniu – do aplikacji dolistnej lub doglebowej.
Najważniejsze korzyści ze stosowania:
  • Intensyfikacja produkcji cukrów
  • Lepszy transport cukrów do organów spichrzowych
  • Większe gromadzenie cukrów w organach spichrzowych
Dawki i terminy stosowania:
Uprawa Stosowanie Dawka jednorazowa, zabieg dolistny
Burak cukrowy
  • Początek rozwoju liści
  • Początek zakrywania międzyrzędzi
  • Początek rozwoju korzenia spichrzowego
0,25 l/ha
Ziemniaki
  • początek wzrostu pędów i liści (wysokość roślin ok. 10 cm)
  • początek wzrostu bulw
  • bulwy osiągają ok. 50% finalnej masy (Zabieg traktować jako optymalny w przypadku uprawy ziemniaków przeznaczonych do produkcji skrobi.)
0,25 l/ha
Soja
  • rozwój pierwszych liści trójlistkowych
  • początek wzrostu pędów
0,25 l/ha
Groch, fasola, bób, bobik
  • rozwój pierwszych liści właściwych
  • początek wzrostu pędów
0,25 l/ha
Łubin
  • tworzenie rozety
  • początek wzrostu pędów
0,25 l/ha
Pomidor gruntowy
  • po przyjęciu się rozsady
  • początek rozwoju kwiatostanów
  • początek kwitnienia
  • rozwój owoców
  • dojrzewanie owoców (termin opcjonalny)
0,25 l/ha
Papryka
  • po przyjęciu się rozsady
  • rozwój pierwszych pąków kwiatowych
  • początek kwitnienia
  • początek rozwoju owoców
  • po kolejnych zbiorach (termin opcjonalny)
0,25 l/ha
Cebula uprawiana z siewu
  • faza 3.–5. Liścia
  • początek formowania się główki cebuli
  • główka cebuli osiąga 30–50% typowej wielkości (termin opcjonalny)
0,25 l/ha
Cebula uprawiana z rozsady, uprawiana z dymki
  • wzrost liści
  • początek formowania się główki cebuli
  • główka cebuli osiąga 30–50% typowej wielkości (termin opcjonalny)
0,25 l/ha
Cebula produkcja dymki
  • wzrost liści – do początku formowania się główki cebuli
0,25 l/ha
Czosnek
  • faza 3–5 liścia
  • początek formowania się główki czosnku
  • główka czosnku osiąga 30–50% typowej wielkości (termin opcjonalny)
0,25 l/ha
Marchew, pietruszka, pasternak
  • faza 3–5 liścia
  • początek formowania się korzenia spichrzowego
  • korzeń spichrzowy osiąga ok. 50% typowej wielkości
0,25 l/ha
Seler korzeniowy
  • faza 4–6 liścia
  • korzenie zaczynają się poszerzać (termin opcjonalny)
  • korzenie osiągają 20–30% typowej średnicy
0,25 l/ha
Burak ćwikłowy
  • faza 2–4 liści
  • początek zakrywania międzyrzędzi (termin opcjonalny)
  • liście zakrywają 10–20% powierzchni gleby
0,25 l/ha
Waga 1,1 kg

Może spodoba się również…