Bakto G-Stop 1l preparat mikrobiologiczny
150,00 zł (brutto)
Bakto G Stop – produkt mikrobiologiczny zawierający w swoim składzie dwa gatunki bakterii z rodzaju Bacillus. Bakterie te poprzez wydzielanie metabolitów mogą eliminować ze środowiska drobnoustroje chorobotwórcze lub znacząco ograniczyć ich rozwój.
Skład:
- Bacillus amyloliquefaciens DW1A w koncentracji 1 000 000 000 jtk/ml,
- Bacillus subtilis DW2S w koncentracji 1 000 000 000 jtk/ml.
16 w magazynie
Mikroorganizmy zawarte w preparacie wykazują dwufazowe działanie:
- Zasiedlają łodygi, liście, system korzeniowy tworząc naturalny biofilm.
- Wytwarzają metabolity stymulujące prawidłowy wzrost oraz plonowanie.
Wszystko to przekłada się na poprawę wigoru i podniesienie odporności roślin na czynniki niekorzystne oraz na prawidłowe plonowanie nawet w niesprzyjających warunkach przy silnej presji patogenów.
Jak prawidłowo stosować środek Bakto G-Stop?
- Zabieg dolistny lub doglebowy w dawce 1l/ha
- Zabiegi łączone z zabiegami dolistnymi lub ochroną fungicydową w dawce 0,5-1l/ha
- Dla zwiększenia skuteczności zalecamy stosować łącznie z adiuwantem Asystent+
Zalecane dawki:
| Uprawa | Zabieg doglebowy | Zabieg nalistny | ||
| l/ha środka | l /ha
wody |
l/ha
środka |
l/ha
wody |
|
| Jabłoń, grusza, wiśnia, czereśnia, śliwa, brzoskwinia | 1 | 200-400 | 0,5-1 | 500-1000 |
| Truskawka, malina, borówka wysoka | 1 | 200-400 | 0,5-1 | 200-500 |
| Ziemniaki | 1 | 200-400 | 0,5-1 | 200-500 |
| Zboża | 1 | 200-400 | 0,5-1 | 200-300 |
| Rzepak | 1 | 200-400 | 0,5-1 | 200-300 |
| Kukurydza | 1 | 200-400 | 0,5-1 | 200-300 |
| Marchew, pietruszka | 1 | 200-400 | 0,5-1 | 200-400 |
| Cebula, pory | 1 | 200-400 | 0,5-1 | 200-500 |
| Burak cukrowy, burak ćwikłowy | 1 | 200-400 | 0,5-1 | 200-500 |
| Pomidor, papryka, ogórek | 1 | 200-400 | 0,5-1 | 200-400 |
| Warzywa kapustne | 1 | 200-400 | 0,5-1 | 200-500 |
| Rośliny ozdobne | 1 | 200-400 | 0,5-1 | 200-500 |
| Zioła | 1 | 200-400 | 0,5-1 | 200-400 |
| Rośliny bobowate | 1 | 200-400 | 0,5-1 | 200-500 |
Produkt został zakwalifikowany do stosowania w rolnictwie ekologicznym pod numerem SE/51/2021.
Data produkcji: 01.2023
Okres przydatności do stosowania: 2 lata od daty produkcji
| Waga | 1,3 kg |
|---|





